Nagelbijtprogramma

Nagelbijters hebben vaak pijnlijke en gevoelige handen… Ook ziet het er niet mooi uit, waardoor mensen hun handen gaan verstoppen.

Wij hebben een behandelplan voor nagelbijters ontwikkeld. Tijdens het behandelplan genezen je handen en nemen je nagels weer een normale vorm aan. 

Stap 1

In de eerste stap krijg je een nagelbed verlenging en een mini manicure. Hierbij verlengen wij de natuurlijke nagel met acryl en versterken wij deze hier ook mee. Je krijgt hierdoor direct mooiere en sterkere nagels. Na de nagelbed verlenging verwennen we je handen met een mini manicure waarbij de losse velletjes verwijdert worden. De nagelriemen worden goed verzorgt en zachter gemaakt. Je krijgt een flesje nagelriem olie mee naar huis waarmee je de handen ten minste twee keer per dag moet verzorgen. 

Stap 2

Na een week kom je terug voor het bijwerken van de nagelbed verlenging en het weer inkorten van de inmiddels al gegroeide nagels. Ook vullen wij de uitgroei direct weer op. Door deze behandeling krijg je geen kans om te gaan pulken, bijten en friemelen en zullen je handen en nagelriemen verder herstellen en ontstaan er geen nieuwe haakjes en velletjes meer waardoor de noodzaak om te bijten verdwijnt. Ook de eventueel aanwezige wondjes zullen inmiddels aan het herstellen zijn.  Doordat de handen aan het herstellen zijn verandert de vorm waardoor de nagelbed verlenging weer in model gemaakt moet worden. 

Stap 3

Nu zit er 2 weken tussen de behandelingen. Wederom kom je terug voor een opvulling. Inmiddels zijn je natuurlijke nagels door de goede verzorging flink gaan groeien. Nagels welke structureel kort gebeten worden groeien veel sneller als ”gewone” nagels, om haakjes en aandrang naar bijten te voorkomen vullen we de nagelbed verlenging weer bij en controleren en herstellen we de vorm. De wondjes, kloofjes en droge nagelriemen zijn in deze periode al hersteld.  

Stap 4

Dit is de laatste stap. Je nagels zijn nu lang en sterk genoeg voor een reguliere verlening. Door het in model brengen van de nagels en het plaatsen van een speciale tip op de nagel brengen wij de nagels op de gewenste lengte. Daarna werken we deze af met een heldere acryl. Je nagel is nu heel sterk en goed van model en ziet eruit als een natuurlijke nagel. Door de sterke acryl en het feit dat deze op je natuurlijke nagel ligt, is nagel of randjes bijten eigenlijk niet meer mogelijk. 

Je hebt na het volgen van het nagelbijt programma mooie verzorgde handen en nagels. De nagels blijven ongeveer 3 weken mooi, dit ligt aan de snelheid waarmee je natuurlijke nagel groeit. Vanaf nu volstaat iedere paar weken het opvullen van de reeds bestaande nagel. Je eigen nagels groeien gewoon door. 

Doordat de acryl een zeer harde bescherming vormt voor je eigen nagel is bijten niet mogelijk, er ontstaan geen haakjes, waardoor we de oorzaak van het bijten wegnemen. Door het langer dragen van deze nagels zal de gewoonte van het nagelbijten volledig verdwijnen. 

Let op: Een nagelbijt behandeling is intensief en vereist meerdere afspraken achter elkaar. Neem contact met ons op voor het maken van de eerste 2 afspraken.